Enviaments i devolucions

Enviament del paquet

El lliurament de les comandes es realitzen a través dels serveis de missatgeria en un termini de 24/48 hores en enviaments nacionals. Besolí es responsabilitza completament que els seus productes es lliurin en perfectes condicions d’ús. Per tant, Besolí és responsable de qualsevol dany que pogués patir qualsevol dels seus productes, així com la seva pèrdua, durant el trànsit des dels seus magatzems fins al lloc de lliurament.

El cost de la tramesa a la península espanyola és de 7 €, sent el temps de trànsit de 24/48 hores. Per compres superiors a 80 €, l’enviament és gratuït.

Si la destinació de l’enviament és Andorra, Ceuta, Melilla, Illes Balears o Illes Canàries, així com enviaments internacionals, si us plau consulteu-nos.

Si trobés algun problema en la recepció de l’enviament, si us plau, seguiu les instruccions de la nostra Política de devolucions per conèixer els passos a seguir.

En els casos en què el client consideri que el lliurament es retarda de manera que ja no desitja complir amb l’ordre, és responsabilitat d’aquest cancel·lar l’ordre de compra d’acord amb les condicions de venda de Besolí.

La cancel·lació després de l’ordre d’enviament no és possible. En cas que la comanda hagi estat enviada, el client està obligat a rebre el producte. La cancel·lació no serà vàlida fins que el client i el Servei d’Atenció al Client de Besolí l’hagin confirmat per correu electrònic.

Devolució del paquet

Besolí es caracteritza per la qualitat dels seus productes i el servei als seus clients. Per això, la nostra Política de devolucions es basa en la senzillesa i la facilitat per admetre devolucions de producte.

Pel que fa a la devolució, aquesta pot ser degut a dues raons:

-Producte amb defecte de fabricació, danyat o equivocat. En aquest cas, Besolí es responsabilitza completament d’aquest supòsit, assumint el seu cost.

-Dret de desistiment. La llei de Protecció dels consumidors i usuaris configura un dret de tots els consumidors basat en la capacitat per retornar un producte en els 14 dies següents a rebre’l. En aquest cas, Besolí no es responsabilitza de la devolució, i el client assumir els costos associats a la devolució.

En ambdós casos, el procediment a seguir és contactar immediatament amb el nostre Servei d’Atenció al Client, mitjançant correu electrònic a info@sastreriabesolí.com, o bé omplint el formulari de devolucions. Recordeu que d’acord amb la nostra Política de devolucions, no s’admetran devolucions dels nostres productes passats 14 dies des que va rebre la comanda.

Un cop rebut el producte retornat pel client, Besolí s’encarregarà de reemborsar la quantitat pagada pel producte retornat en la major brevetat possible, tenint com a data límit 30 dies naturals.

Recordeu que tots els productes han de ser retornats en el seu embalatge original i etiquetats, evitant en el possible que el producte resulti danyat durant la devolució, ja que en cas contrari, no serà possible obtenir el complet reemborsament del pagat pel producte retornat. Assegureu-vos d’enviar el producte de manera segura per evitar danys. Els béns són de la seva responsabilitat fins que arriben al nostre magatzem.