Termes i condicions

En compliment amb el deure d’informació recollit en la Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic posem en coneixement de qui visiti aquesta web la seva titularitat, així com les Condicions Generals d’ús de la mateixa.

Sastreria Besolí
Montserrat Rafols Gabern
NIF: 77089745R
Domicili: Carrer Parellada, 4.
08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
Tel. 93.892.07.65
Correu electrònic: info@sastreriabesoli.com

Termes i condicions:

Aquests termes i condicions determinen l’ús dels serveis que Besolí li ofereix. En visitar la nostra pàgina web accepta el contingut d’aquests termes i condicions. Reservat el dret de canviar aquests termes i condicions en qualsevol moment i és responsabilitat del visitant revisar-los regularment abans de realitzar una comanda, el que no interfereix amb els seus drets estatutaris.

1.- COMPRA DE PRODUCTES

La compra de qualsevol dels productes oferts en el Lloc Web es realitza seguint el procediment de compra estàndard usat en el comerç electrònic. Previ al pagament de cada producte, l’usuari haurà de confirmar que ha llegit i que accepta els presents Termes i Condicions d’Ús, finalitzant amb el pagament del producte.

Posteriorment, l’usuari rebrà un correu electrònic de confirmació al compte usat per comprar el producte, informant sobre el número de referència de la comanda, el producte comprat i el preu pagat per aquest.

En aquest moment, el contracte de compravenda entre usuari i BesolíÍ queda completament formalitzat.

Tots els productes es troben subjectes a la disponibilitat existent en el moment de compra. De no quedar existències, Besolí es posarà en contacte amb l’usuari que hagi comprat aquest producte per informar de la situació, així com informar-lo i assistir-lo en el seu dret de desistiment de la compra en cas que l’usuari desitgi exercir-lo.

No obstant l’anterior, pot existir la situació en què, a causa de circumstàncies excepcionals que impossibiliten el processament d’una ordre de compra, Besolí es vegi en l’obligació de rebutjar una comanda de compra. Per tant, queda expressament recollit el dret de Besolí a rebutjar en qualsevol moment la tramitació de alguna comanda i tot després d’haver enviat la confirmació de compra a l’usuari.

Així mateix, Besolí es reserva el dret a modificar la cartera de productes existents sense previ avís, eliminant, modificant o afegint productes, no sent responsable per això davant l’usuari ni davant terceres parts.

2.- PREU I MITJÀ DE PAGAMENT

Els preus de cada producte seran els publicats en cada precís moment en el Lloc Web.

Besolí es reserva el dret de modificar els preus dels productes publicats en el Lloc Web sense que hi hagi consentiment previ, no afectant aquestes modificacions en els preus als productes respecte dels quals l’usuari hagi rebut la confirmació de compra.

No obstant l’anterior, pot succeir que existeixi error en la publicació del preu dels productes, obligant Besolí a reparar aquesta situació tan aviat com sigui descoberta. Si es realitzés una compra d’un producte amb preu erroni, en el moment en què Besolí sigui conscient d’aquesta situació donarà l’opció a l’usuari a tornar a confirmar la compra al preu correcte o anul·lar aquesta compravenda. Si no hi ha acord, s’anul·larà el contracte de compravenda i es reemborsarà el preu pagat per l’usuari.

Així mateix, s’informa a l’usuari que per aplicar l’anterior excepció, l’error en el preu ha de ser clar i manifest, de manera que pugui ser fàcilment reconegut com a error per l’usuari.

Quant als mitjans de pagament acceptats, són els següents:

Targeta de crèdit o dèbit privada i personal de l’usuari. S’acceptaran les targetes VISA i MASTERCARD.

-Transferència Bancària, indicant el seu nom complet i referència de la comanda en concepte.

Les dades personals de l’usuari es tramiten d’acord amb la nostra política de privacitat.

3.- ENVIAMENTS

El lliurament de les comandes es realitzen a través dels serveis de missatgeria en un termini de 24/48 hores en enviaments nacionals. Besolí es responsabilitza completament que els seus productes es lliurin en perfectes condicions d’ús. Per tant, Besolí és responsable de qualsevol dany que pogués patir qualsevol dels seus productes, així com la seva pèrdua, durant el trànsit des dels seus magatzems fins al lloc de lliurament.

El cost de la tramesa a la península espanyola és de 7 €, sent el temps de trànsit de 24/48 hores. Per compres superiors a 80 €, l’enviament és gratuït.

Si la destinació de l’enviament és Andorra, Ceuta, Melilla, Illes Balears o Illes Canàries, així com enviaments internacionals, si us plau consulteu-nos.

Si trobés algun problema en la recepció de l’enviament, si us plau, seguiu les instruccions de la nostra Política de devolucions per conèixer els passos a seguir.

En els casos en què el client consideri que el lliurament es retarda de manera que ja no desitja complir amb l’ordre, és responsabilitat d’aquest cancel·lar l’ordre de compra d’acord amb les condicions de venda de Besolí.

La cancel·lació després de l’ordre d’enviament no és possible. En cas que la comanda hagi estat enviat, el client està obligat a rebre el producte. La cancel·lació no serà vàlida fins que el client i el Servei d’Atenció al Client de Besolí l’hagin confirmat per correu electrònic.

4.- POLÍTICA DE DEVOLUCIONS

Besolí es caracteritza per la qualitat dels seus productes i el servei als seus clients. Per això, la nostra Política de devolucions es basa en la senzillesa i la facilitat per admetre devolucions de producte.

Pel que fa a la devolució, aquesta pot ser degut a dues raons:

-Producte amb defecte de fabricació, danyat o equivocat. En aquest cas, Besolí es responsabilitza completament d’aquest supòsit, assumint el seu cost.

-Dret de desistiment. La llei de Protecció dels consumidors i usuaris configura un dret de tots els consumidors basat en la capacitat per retornar un producte en els 14 dies següents a rebre-ho. En aquest cas, Besolí no es responsabilitza de la devolució, i el client assumir els costos associats a la devolució.

En ambdós casos, el procediment a seguir és contactar immediatament amb el nostre Servei d’Atenció al Client, mitjançant correu electrònic a info@sastrerabesoli.com. Recordeu que d’acord amb la nostra Política de devolucions, no s’admetran devolucions dels nostres productes passats 14 dies des que va rebre la comanda.

Un cop rebut el producte retornat pel client, Besolí s’encarregarà de reemborsar la quantitat pagada pel producte retornat en la major brevetat possible, tenint com a data límit 30 dies naturals.

Recordeu que tots els productes han de ser retornats en el seu embalatge original i etiquetats, evitant en el possible que el producte resulti danyat durant la devolució, ja que en cas contrari, no serà possible obtenir el complet reemborsament del pagat pel producte retornat. Assegureu-vos d’enviar el producte de manera segura per evitar danys. Els béns són de la seva responsabilitat fins que arriben al nostre magatzem.

5.- GARANTIA

Tots els productes oferts en el Lloc Web té garantia oficial Besolí de 30 dies naturals.

Es considera que un producte compleix les condicions d’ús sempre que compleixi les següents condicions:

-Similitud amb la descripció de les qualitats i especificacions del producte atorgada per Besolí.

-Existència de la qualitat esperada en un producte del seu mateix tipus o categoria.

-Absència de defectes de qualsevol tipus en la fabricació dels nostres productes.

En cas de no complir-se les anteriors condicions d’ús, Besolí és responsable de substituir, o reemborsar l’import pagat per l’usuari.

No obstant això, l’existència de mal ús o ús indegut per part de l’usuari, ja sigui degut a error, omissió o imprudència per qualsevol índole, serà motiu suficient per eximir Besolí de responsabilitat per garantia.